Nyár van és semmi baj!

Nyár van és semmi baj!

Nyár van és semmi baj!

Szól a jól ismert magyar sláger. Ja, az lehet, hogy nem mindenki ismeri jól, de én nagyon csípem. Mindig olyan hangulat jön át belőle, ami feldob, megmozgat, megmosolyogtat. Igaznak érzem. Te is érzed? Pörget a nyári hangulat.

Aztán eljön néhány egyedül töltött perc, esetleg óra, elcsendesedsz és bevillannak azok a fránya gondolatok. Még mindig nem tudod, hogy mi lesz ősztől. Nem vettek fel az egyetemre, esetleg befejezted a sulit, de még nem kezdtél el állást keresni, vagy elküldtél ugyan néhány önéletrajzot, viszont választ azóta sem kaptál … de igazából azt sem tudod, hogy mit csinálnál szívesen, ha már munkáról van szó … á, majd ősszel! Lesz valami.

Tervezed egy ideje, hogy munkahelyet váltanál, de most nyáron még a fű sem nő, nemhogy állást találj. Inkább töltöd az időt a gyerekekkel és a pároddal, nevettek nagyokat a kalandparkban, csobbantok a hűsítő vízben vagy épp valamilyen más élménykedős programot éltek meg közösen. … á, majd ősszel! Lesz valami.

Elhessegeted a negatív gondolataidat, beszaladsz a vízbe, csatlakozol a haverokhoz, elindulsz egy szabadtéri programra vagy becsukod a szemed és álomba szenderülsz.

Amikor nyár van, süt a nap, kék az ég, mintha ledobnánk magunkról a gondokat, jegeljük a negatív gondolatokat, átlépünk a problémáinkon, patópálurasan elodázzuk a döntéseinket. Nyaralunk, napozunk, hancúrozunk, szerelmes pillantásokat váltunk. Ej, mennyi élmény és izgalom. Jól esik kicsit gondtalanul élni. És ősszel? Mi lesz ősszel?

Apró lépésekkel elkerülheted a halogatás torokszorító érzését, hogy még azt a néhány csendes percet se töltsd ezekkel a hangulatromboló gondolatokkal. Például ha új munkát szeretnél, kezdheted pár perces „feladatokkal”, úgymint papírra vetheted az erősségeidet, majd összeszedheted azokat a tevékenységeket, amiket szívesen végeznél egy-egy munkanapodon. Teljesen másképp hat, mint mikor csak gondolkozol ezeken, aztán a következő percben már ki is ugranak a fejedből.

A lapon, tollal, a saját kézírásoddal tulajdonképpen rendszerezed és rögzíted a gondolataidat, melyek foglalkoztatnak. Ez semmiségnek tűnik, viszont elindulsz. Tettél egy lépést a célod felé.

Úgy érzed, hogy egyedül ez nehezen megy, és jól esne, ha valaki támogatna ezen az úton? Vedd fel velem, kérlek, a kapcsolatot, hisz együtt könnyebb. Néhány alkalom elvezethet a megoldásodhoz, a saját rendszeredhez, a saját válaszaidhoz.

Még jobb ötlet, ha részt veszel egy intenzívebb önfejlesztésen a TEDD Táborban! Az ősz első három napján a tréningken, a workshopokon és az egyénik konzultációkon olyan inspirációkat kaphatsz, melyek eredményeképpen a hétvégét követően szárnyra kaphatsz. Így megteszed az első – nagy – lépést, és még mindig NYÁR VAN ÉS SEMMI BAJ!

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása