Milliárdos álmok

Milliárdos álmok

Életünk során gyakran megfordul a fejünkben, hogy milyen jó lenne gazdagnak lenni. Milliárdos álmokat kergetünk …

azzal azonban, hogy milyen inspiráció illetve motiváció által születtek, már nem foglalkozunk. Gyakori, hogy azért merül fel a milliárdos gondolat, mert látjuk, hogy valaki – aki valószínűleg(!) jobb módú mint mi – hogyan él, vagy találkozunk a régi osztálytárssal aki kacsalábon forgó palotában lakik, vagy a médiából folyik a jól menőséghez tartozó anyagi javak státuszt jelképező tömege …  bármelyik is vezetett a milliárdos álmok megszületéséhez, vajon kicsit mögé néztünk? Vajon foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogy mi a valódi motivációnk?

Esetleg Dagobert bácsihoz hasonlóan a pénzünkbe szeretnénk fejest ugrani, majd átszelni mellúszásban a “bankjegy” habokat?

Vajon mi az, amit valóban szeretnénk elérni annyi pénzzel? Oké, hogy megvásárolnánk belőle álmaink birtokát a rajta álló csodaépítményekkel, de vajon, miben érzünk hiányosságot a jelen életünkben, főleg ha már van tető a fejünk felett?

Mi az oka, hogy legalább 6 szobára vágyunk a 4 fős családunk részére?

Talán más is van itt mint, hogy a “megfelelő” hajlékot megtaláljuk.

Esetleg számunkra az anyagi javak biztos anyagi hátteret, így biztonságot jelentenek? Vagy esetleg így biztosítva látjuk, hogy akad néhány szabad óránk, amikor elvonulhatunk a többi családtag elől? Esetleg ebben látjuk a társadalmi elismerést? Ez számunkra presztízst jelentő állapot? Talán gyermekkori romantikus álmaink beteljesülése, amikor királylányként a herceget várjuk a mesebeli ódon kastély valamely toronyszobájában? Az is lehet, hogy valami olyan elképzésünket akarjuk ezzel az ingatlannal megvalósítani, mely rólunk szól, a személyiségünket tükrözi és az alkotás iránti vágyunk kielégítését szolgálja? Vagy egyszerűen csak a birtok uraiként élvezzük irányító szerepünket a gazdaságot illetve a házat üzemeltető, operatív végrehajtó személyzet felett? Az is lehet, hogy a társasági életünk fellendülését várjuk egy ilyen ingatlan beszerzésétől, új körökbe nyerhetünk bebocsátást általa?

Számos kérdés … akár mind indoka lehet a milliárdos álmok megfogalmazásának. Vajon milyen motivációnk a valódi okozója annak, hogy sok-sok pénzzel akarunk rendelkezni? Mit is szeretnénk valójában? Mert a pénz az eszköz, de vajon mi a valódi célod?

 

♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥   ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

 

És akkor itt a „reklám” helye, ha próbáltad, de egyelőre nem sikerült a valódi célod meglátni … tudok segíteni. Coaching és Motivációs térkép. Remek eszközök a valódi motivációk, és az abból fakadó felismerések megtalálására. Kapcsolatfelvételhez az elérhetőségeim ITT.

 

John Ray Ebora fotója a Pexels oldaláról

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása