Motiváció fejlesztés

A saját tevékenységem szempontjából fontosnak tartottam, hogy elsajátítsam a Motivációs Térkép (Motivational Maps ) elemző és fejlesztő módszertanát, így támogatva egyéni és vállalati ügyfeleimet abban, hogy túljussanak személyes, vagy szakmai fejlődésüket hátráltató elakadásaikon.

 

A PhD kutatási tevékenységem során ismertem meg F. J. Mönks (1998) elméletét, mely szerint a motiváció a tehetség egyik kiemelt összetevője. Mönks tanulmányában az átlag feletti képesség, a kreativitás és a motiváció hármas egységét nevezi meg a tehetség definíciójában.

 

Nem csak egyéni hanem vállalati szinten is remek eszközre találtam, mivel a módszertan alkalmazásával fokozható a vezetők és csapataik termelékenysége és működési hatékonysága, valamint stratégiailag afféle „turbó-löketet” ad a szervezeti fejlődésnek.

 

A Motivációs Térkép

  • egy ISO akkreditált,
  • online elérhető,
  • az önmagunkról alkotott képünk alapján készített lista, afféle leltár, mely
  • a személyiségtípusok helyett kizárólag a motivációra koncentrál.

A térkép (melynek online kitöltése 12 percet vesz igénybe,) egyéni szinten segít megérteni mélyebben motivációinkat, és azt is hogy ennek tudatában hogyan tudjuk növelni teljesítményünket, hova érdemes átcsoportosítani energiáinkat, milyen lépéseket érdemes tennünk karrierünk szempontjából.

 

A Motivációs Térkép készítésének folyamata:

  1. Általában egyéni szintről indul (egy szervezet csoportjában lévő egyént térképezünk fel).
  2. A térkép elkészítése után az értékelő (Map Practitioner) visszajelzést ad egyéni térképnél az egyénnek, csapat vagy szervezet térkép esetében a vezetőnek. A riport értékes információkat tartalmaz mind az egyének, mind a csapatok számára.
  3. Az értékelő egy coaching ülés során segíthet abban, hogy a vezetők/az egyének jobban megértsék az eredményeket. A coach támogatja az ügyfelet abban, hogy a Motivációs Térkép eredményeiből kiindulva felismerje, milyen lépéseket érdemes tennie a fejlődésért. A Motivációs Térkép legfontosabb hozadéka minden esetben a teljesítmény növekedése, mivel a motiváció nélkülözhetetlen a magas teljesítményszinthez.

A Motivációs Térkép három típusa:

  1. Egyéni Motivációs Térkép, mely segít a tudást hasznosítani, mely által az ügyfél a saját karrierjével kapcsolatos jobb döntéseket hozhat, és erősítheti a vezetői készségeit. Az eredmények azt is megmutatják, hogy az egyén legfontosabb motivátorai mennyire vannak összhangban a jelenlegi munkájával.
  2. Csapat Motivációs Térkép, mely megmutatja, hogy mi motiválja az adott csapatot. A Csapat-térkép a csapattagok egyéni eredményeiből összevonva készül. A vezető a kiértékelést végző (Map Practitioner) segítségével megértheti milyen mozgatórugói vannak a csapatnak.
  3. Szervezet Motivációs Térkép megmutatja, hogy az ott dolgozók motivációja mennyire egyezik a cég értékeivel, küldetésével, jövőképével. A Térkép mélyebb információt ad és mélyebb megértést biztosít, mint a hagyományos dolgozói felmérések.

Ajánlatkérés és időpont egyeztetés az elérhetőségeimen ITT.