Érdekel az én utam?

Szeretem a változást, és leginkább a változtatást – ezt tükrözi a karrierutam is. Közgazdászként és közgazdász tanárként végeztem, majd egy nemzetközi kereskedelmi vállalkozásnál helyezkedtem el. Nem telt el sok idő, mire ráébredtem, hogy a munkámban is nélkülözhetetlen számomra a kommunikáció. A felismerés eredményeként az oktatásban, a szakképzésben folytattam a pályafutásom. Imádok tanítani, azonban még mindig azt éreztem, hogy nem vagyok teljesen a „helyemen”. Nem féltem váltani. Véletlenül találtam rá a coachingra, és akkor világossá vált, hogy ez lesz AZ. Az ELTE Üzleti edző – coach képzésén végeztem business coachként.

Természetesen folyamatosan fejlesztem magam, megismerkedtem az NLP eszköztárával is alapszinten, rendszeresen veszek részt szakmai konferenciákon és szakmai tréningeken, hogy az eszköztáramat bővítsem az ügyfeleimmel való még hatékonyabb együttműködés érdekében.

Jelenleg a megoldásközpontú coaching eszköztára számomra a leginkább testhezálló. A Magyar Coaching-Pszichológiai Egyesület és a Solutionfocus képzésén brief egyéni és teamcoaching módszertárat sajátítottam el, és látványos eredményei miatt azóta is előszeretettel alkalmazom.

A tevékenységem immár komplex. A munkám lett a hivatásom, hisz több számomra fontos tevékenységet ölel fel: más emberek támogatását és a kommunikációt is.

Coachként a küldetésemmé vált, hogy a céljaik megtalálásában, az útkeresésükben támogatok másokat. Tanárként korábban tanácsokkal segítettem a tanítványaimat a tanulmányaikkal kapcsolatos döntésekben, a munkaerőpiacon való eligazodásban, a karrierútjukon, azonban a módszer megváltozott. Az én célom az, hogy a SAJÁT MEGOLDÁSAIKAT találják meg. Már ezért dolgozom.

A mottóm: „Minden lépés értékes.”

Ez a Tarryn Fisher idézet jól tükrözi a gondolatot, hogy minden lépéssel közelebb kerülhetünk a megoldásunkhoz. A visszalépés illetve az oldalra lépés is segíthet abban, hogy más, újszerű szemszögből tekintsünk az eddig megtett útra, és újabb erőforrásainkat felsorakoztatva a kitűzött célunkhoz közelebb kerüljünk.

Tevékenységemet az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) etikai irányelvei alapján végzem.