Érdekel az én utam?

Szeretem a változást, és leginkább a változtatást – ezt tükrözi a karrierutam is, melynek fontosabb lépései:

  • Közgazdászként és közgazdász tanárként végeztem.
  • Egy nemzetközi kereskedelmi vállalkozásnál helyezkedtem el. Egy idő után ráébredtem, hogy a munkámban is nélkülözhetetlen számomra a kommunikáció.
  • A felismerés eredményeként az oktatásban, a szakképzésben majd pedig az egyetemi oktatásban folytattam a pályafutásom. Imádok tanítani, azonban még mindig éreztem, hogy nem vagyok teljesen a „helyemen”.

Véletlenül találtam rá a coachingra, ám akkor világossá vált, hogy ez lesz AZ.

  • Első lépésként az ELTE üzleti edző szakirányú továbbképzésén szereztem business coach végzettséget.
  • A megoldásközpontú (brief) coaching eszköztára számomra a leginkább testhezálló, így a Magyar Coaching-Pszichológiai Egyesület és a Solutionfocus képzésén brief egyéni és teamcoaching módszertárat sajátítottam el, és látványos eredményei miatt azóta is előszeretettel alkalmazom.
  • Készségfejlesztő és szakmai trénerként is dolgozom.

 

A tevékenységem immár komplex. A munkám lett a hivatásom, mely főként más emberek támogatásáról és a kommunikációról szól.

 

Néhány visszajelzés az ügyfeleimtől:

„A coach által diktált munkatempó teljes mértékben összhangban volt személyiségemmel és teljesítő képességemmel. Kisugárzása, dinamikája teljes mértékben magával vonzott a közös munkába. Tevékenységem a coachingok által lényegesen céltudatosabbá vált illetve a delegálásokat sokkal körültekintőbben végeztem, amivel több időm maradt a saját csapatom menedzselésére, a munkám hatékonyabbá vált. A coachingokat megfelelő ritmusban rakta sorrendbe, ezáltal valamennyi találkozó után elégedettséget és motiváltságot éreztem. Azt gondolom kiváló párost alkottunk, minden találkozó után tapintható volt a fejlődésem, amely az utolsó alkalomra elkészített akciótervben csúcsosodott ki. Sok sikert kívánok magunknak.” (egy biztosító társaság területi igazgatója)

 

“Meglepődve tapasztaltam, hogy a coach a kérdéseivel rávilágított olyan dolgokra, amiről nem is sejtettem, hogy jelen vannak a munkámban.” (egy kereskedelmi lánc könyvelő munkatársa)

Coachként a küldetésemmé vált, hogy a céljaik megtalálásában, az útkeresésükben támogatok másokat. Tanárként korábban tanácsokkal segítettem a tanítványaimat a tanulmányaikkal kapcsolatos döntésekben, a munkaerőpiacon való eligazodásban, a karrierútjukon, azonban a módszer megváltozott. Az én célom az, hogy a SAJÁT MEGOLDÁSAIKAT találják meg. Már ezért dolgozom.

A mottóm: „Minden lépés értékes.”

Ez a Tarryn Fisher idézet jól tükrözi a gondolatot, hogy minden lépéssel közelebb kerülhetünk a megoldásunkhoz. A visszalépés illetve az oldalra lépés is segíthet abban, hogy más, újszerű szemszögből tekintsünk az eddig megtett útra, és újabb erőforrásainkat felsorakoztatva a kitűzött célunkhoz közelebb kerüljünk.

Tevékenységemet az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) etikai irányelvei alapján végzem.