Duális tanácsadás

Duális szakképzési tanácsadási tevékenységem megkezdtem. A szolgáltatási portfólió eléréséhez kérem görgessen le.

Több mint 20 éve dolgozom a szakképzésben vezetőként és szakmai oktatóként. Több oktatási intézményben több éven keresztül töltöttem be a gyakorlati oktatásvezető, majd pedig a duális szakképzési rendszer bevezetését követően a duális képzésért felelős igazgatóhelyettesi pozíciót.

Számos kkv, nagy- és multinacionális vállalat HR vezetője és munkatársa került a kapcsolatrendszerembe, hiszen közgazdászként/közgazdász tanárként a kereskedelmi és logisztikai területekre toboroztam és választottam ki számukra a gyakornokokat, akiket a szakma megszerzését követően munkavállalóként örömmel tovább is foglalkoztatott a vállalat. Partnereim voltak például a DHL SC, DSV Hungária Kft, Tesco Magyarország, Kling Kft, stb.

Nem csak az iskolai oldalon ismerem a duális szakképzés rendszerét, hanem vállalati oldalon szakmai vezetőként is támogattam számos gazdálkodó szervezetet, hogy a saját munkavállalók képzésében a jogszabályoknak megfelelően tudjon helyt állni. Így például

 • megterveztem, majd elindítottam egy képzésmenedzsment rendszert, melyhez kapcsolódóan a képzési-szakmai csapatommal online felületet alakítottunk ki,
 • elektronikus tananyagot fejlesztettünk számos szakértő közreműködésével,
 • létrehoztuk a szakképzés lebonyolításához szükséges dokumentációt,
 • egy felkészült szakértő háttércsapattal segítettük a vállalatok a képzés
 • támogattuk a duális képzőhelyi nyilvántartásba vételt, valamint
 • folyamatos egyeztetések zajlottak a képzőintézményekkel a  képzés zökkenőmentes lebonyolítása érdekében, és nem utolsósorban
 • folyamatos tájékoztatókat tartottam online és személyesen is a partner vállalatoknak.

A duális szakképzést ismerem iskolai és vállalati (duális képzőhely) oldalról is, így ezzel az új szolgáltatással bővítem a portfólióm.

2017 szeptemberétől PhD hallgatóként a Tehetségmenedzsmenttel foglalkozom, így azt vizsgálom, hogy

 • milyen tehetségpotenciálokra van szüksége a vállalkozásoknak,
 • milyen készségekkel, képességekkel rendelkező munkavállalókat priorizáljanak a gazdálkodó szervezetek egy-egy állásajánlatra érkező önéletrajzhegyekből valamint az interjúztatás alapján a munkaerő kiválasztásakor,
 • kit nyilvánítanak ők tehetségesnek.

A tehetségprogramom kidolgozása folyamatban van, az eddig szerzett tapasztalatokat beépítem, és folyamatosan megújulva, megoldásközpontúan támogatom az ügyfeleimet.

Duális szakképzési tanácsadás szolgáltatásaim
 1. Fiatal felnőttek duális szakképzésbe való belépésének mentorálása (motivációs térkép, coaching, önéletrajz tanácsadás, felkészítés interjúra, támogatás az ideális duális képzőhely megtalálásában, stb.)
  Elérhető: 17 – 23 éves, nappali tagozatos tanulóknak. 
  Jelentkezés: telefonon vagy e-mailben ITT
 2. Duális képzőhellyé válás támogatása tanácsadással
  Gazdálkodó szervezetek számára, akik a duális szakképzésben részt kívánnak venni és tanulót vagy felnőttképzésben résztvevőt szeretnének foglalkoztatni. Nem helyettesíti a területileg illetékes kamara tanácsadását, eljárását.
  Ajánlatkérés ITT
 3. Duális szakképzés támogatása
  Gazdálkodó szervezetek számára, akik a duális szakképzésben részt kívánnak venni, így tanulót vagy felnőttképzésben résztvevőt szeretnének foglalkoztatni.
  Kifejezetten azon cégek számára ajánlom, akik hosszú távú partnerségben és megoldásokban gondolkodnak. Nem helyettesíti a területileg illetékes kamara duális képzőhelyi nyilvántartásba vételhez, valamint az ellenőrzési folyamathoz kapcsolódó tanácsadását, eljárását.
  A szolgáltatás az alábbi lehetséges elemekből állhat:
  – tanácsadás,
  – mentoring,
  – coaching,
  – tréning,
  – motivációs térképezés,
  – részvétel toborzásban és kiválasztásban,
  – eligazodás támogatása tanácsadással a képzőintézményi elvárások és a duális szakképzési rendszerben végzendő oktatási és adminisztrációs feladatok sűrűjében, stb.
  Kérje telefonos egyeztetést követően az ajánlatomat ITT