Apró örömök az életben

Apró örömök az életben

Apró örömök az életben – nagyszerű csekélységek

 

Egyszer valaki megkérdezte tőlem, hogy miért kelek fel reggelente. Érdekes kérdés volt, ilyet még sosem kérdeztek tőlem, ki is billentett egy pillanatra, és igazából a kérdező célja ez is volt… ám visszakérdeztem. Nem értettem pontosan, mit akar tudni … tudtam, hogy valami rejtőzik a kérdés mögött … csak az járt az eszemben, vajon mi lehet a mögöttes szándéka … a gyanúm beigazolódott. Igazából a történet további része a lényeg szempontjából érdektelen. Viszont térjünk csak vissza ahhoz a bizonyos kérdéshez: Miért kelsz fel reggelente?

Hm. Nem kell itt nagy szavakra, életet megváltoztató fordulatokra, vagy jövőt megváltó tettekre gondolni … hiszen „minden lépés értékes”.

Haladjunk apró lépésekkel!

Azért kelek fel minden reggel, hogy az okos, kis gyönyörűséges, rosszalkodós macskámat megszeretgessem, vagy a Férfit nézhessem, ahogyan alszik, vagy lássam, ahogyan Ő néz rám, amikor a nem épp lassú tempómban felsorolom neki a nap történéseit, vagy amikor elpanaszolom, hogy már megint kifogott rajtam valami hülye informatikai történés … akár azért, hogy a fiatal felnőttek hálásan tekintsenek rám, hogy végre valakinek sikerült egyértelmű választ adni egy egyszerű kérdésre, vagy hogy megtapasztaltam egy mrp számítás milyen flow élményt tud okozni azoknak, akiket egyébként a hideg ráz a szakmai számításoktól … vagy, akár azért, hogy remek visszajelzést kapjak az elvégzett munkáról, mivel eredményes volt a fejlesztés, amin az ügyfeleddel dolgoztál … és még sorolhatnám. Bőven lenne még ötletem … ugyan kinek nincs?!

Apró örömök az életben – tarja a mondás. Igen, ezekért éri meg minden reggel felkelni!

Nagyszerű csekélységek 

Mentés

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása