Mi a jó irány?

Mi a jó irány?

„Mi a jó irány? Valaki mondja meg, kérem!”

 

Ez a kérdés és óhaj sokakban megfogalmazódik. Jellemzően a fiatal felnőttek kérdése/kérése ez, akikkel nap, mint nap a szakképzésben és különböző rendezvényeken találkozom.

Ez az útkeresés nem kizárólag a fiatal felnőtteket érinti, hanem bármelyikünket bármely korban. Ismerem a helyzetet, magam is átéltem, többször is. Van megoldás!

21 éves koromig álmaim szerint alakult a szakmai pályafutásom. Kislányként arról álmodtam, hogy üzletasszony leszek, aki világoskék (nem tudom, hogy miért épp világoskék … :)) decens kiskosztümben, konttyal a fején, elegáns szemüvegben, csinos bőr aktatáskával a kezében intézkedik, nagyon fontos döntéseket hoz, beosztottakat irányít (A Vezető :)). Az elképzelt csinos kis jövőbeli életem miatt választottam a közgazdász képzést, majd annak végén a 6 hónapos menedzserasszisztens gyakorlat helyének egy német konszern magyarországi vállalatát.
Elemzőként kezdtem el dolgozni, mivel nagyon szerettem – a mai napig is – a statisztikát, igazi FLOW élményem kapcsolódik hozzá. Nem kellett 2 évnek sem eltelnie, hogy fel- és ráébredjek, hogy ez a munkakör nem való nekem, ez biztosan nem lesz a HIVATÁSOM. Felmerültek a kérdések azok a kérdések, melyek oly sokunkat foglalkoztatnak/foglalkoztattak: Akkor most hogyan tovább? Mivel is szeretnék foglalkozni? Mi az a munkakör, ami nekem való? Miben vagyok igazán jó? Merre van az előre? …

Én megtaláltam. Először a tanításban Közgazdász tanárként, majd a kiteljesedésemet támogatva Coachként, és a legújabb izgalmas kihívásban, a Tehetségmenedzsmentben, mint PhD kutatási területben.

Szívesen támogatlak Téged is a saját utadon a coaching izgalmas és hatékony eszköztárával, ha úgy döntesz, hogy változtatsz, és megkeresed a saját válaszaidat azokra a bizonyos kérdésekre!

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása