Úton önmagammal

Úton önmagammal

Tegnap hajnalban már 6 órakor úton voltam. Úton önmagammal. Sopronba igyekeztem, mivel az Egyetemen az Emberi erőforrás tanácsadó hallgatóknak tartottam a munkakör tervezéssel kapcsolatos kurzust.

A 2. félévben most mentem első alkalommal a levelezős hallgatókhoz, és első utam volt abban is, hogy immár Siófokról indultam. Megközelítőleg ugyanúgy 2,5 órás vezetéssel számoltam, viszont a szombat hajnalban megtett utam, sokkal kellemesebb volt, mint a korábbiak. Az autópálya – M1 – helyett immár más utakon keresztül közelítettem a tudományos kutatásomhoz kapcsolódó egyetemi helyszínt, és bizony közben sokkal kellemesebben éreztem magam a kora reggeli időpont ellenére.

Szeretek vezetni, mert akkor amellett, hogy szabadon „szárnyalok”, békében együtt lehetek a saját gondolataimmal, úton önmagammal. Ilyen hosszú utakon kevéssé szeretek telefonálni, mivel ezek remek lehetőséget kínálnak a jelen helyzetem átgondolására, az önreflexióimra, valamint a jövőbeli terveim csíráinak megfogalmazására.

Természetesen önmagam feltárása közben a vezetésre is figyelek, de a forgalom és az útviszonyok mellett igyekszem tudatosan a jelenben lenni és felfedezni a körülöttem levő világot. Igazi mindfulness élmény egy ilyen hosszabb lélegzetű utazás. Tegnap is örömmel vettem észre az út mellett megálló rókakomát, aki épp az árokból ugrott fel a már erdős részre és nézett vissza az úttest felé. Úgy tűnt, mint aki épp értékeli a helyzetét, és elégedetten állapítja meg, hogy ismét túlélte az éjszakai vadászat – talán – legnehezebb szakaszát, és átkelt a négysávos úton.

Majd több alkalommal is láttam szarvasokat, akik a mezőkön illetve a sarjadó vetésben legelésztek zavartalanul, valamint fácánok is csemegéztek az út mellett a szikrázó reggeli napsütésben.

Klassz utazás volt, energiával telve ugyanakkor pedig nagy nyugalomban érkeztem meg a hallgatókhoz, és természetesen a hajnali tapasztalataimat is beleszőttem mondandómba, hozzákapcsoltam a szakmai tartalomhoz. Hisz HR munkatársként is fontos tisztában lennünk azzal, hogy mi az, ami energetizálja a munkatársainkat, milyen eszköztárral támogathatjuk őket abban, hogy tudatosan jelen legyenek és fókuszálni tudjanak a munkavégzésükre, ami aztán hatással lesz a teljesítményükre. (Remek cikk a mindfulness munkahelyi szerepéről ITT)

A tudatos jelenlét áldásos hatásairól szívesen beszélek én is, sőt a Fuss össze magaddal! címet viselő programom egyik meghatározó eleme. Az új program az Inspiráló balatoni tavasz címet viseli, és természetesen itt a Balaton partján kihagyhatatlan, hogy ne éljünk a természet kínálta lehetőségekkel, így a mindfulness elemek ennek is szerves részét képezik.

Azt is megtudhatod, hogy hol „folyik” el az energiád. A Motivációs térkép alkalmazásával elemezhető a motivációs szinted, és egy coaching beszélgetés eredményeképpen felismerheted, hogy milyen lépéseket tegyél, hogyan leszel jól a saját életedben. Kelj „útra” te is önmagaddal!

Kérd személyre szabott ajánlatomat ITT.

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása