Mai történet 2.

Mai történet 2.

A megoldóember történetének folytatása ez a bejegyzés. A következő „mai történet” az „esőember„-ről szól. Emberünk felébred reggel. Miután megszünteti az éjszakai sötétséget, mely biztosítja számára, hogy legalább pár órát aludjon, kinéz az ablakon. Megállapítja, hogy nedves az aszfalt.Gondolja, már megint esik … átsuhan az agyán, hogy mennyire el fog ázni, hogy ma reggel minden béna kocsiba ül, aki vezetni sem tud, és hogy már megint viheti mosatni az autót. Felmerül benne az is, hogy ez a szürkeség fogja egész nap kísérni, és már megint bámulhatja a kollégái arcát, ahelyett, hogy kitekintve az iroda ablakán a napsütésben táncoló dunai habok és a ráérősen, szabadságukat élvező turisták vagy a gyermekükkel sétálgató anyukák látványa tárulna elé. Még jobban elkomorodik. Rádöbben, hogy így ebédért sem akar kiszaladni, kedve biztos nem lesz, és elázni sem akar, mivel egész napra ilyen esős időt jósoltak. Eszébe jut, hogy akkor mehet ebédelni a céges étkezőbe, és futhatja a jópofi köröket, beszélgethet olyanokkal, akiknek amúgy a látványa is irritálja … de kell ez ahhoz, hogy működjön a networking és senki ne tegyen neki keresztbe, ha véghez szeretné vinni a projektet, amivel megbízta a főnöke.

Jaj, bár már telne el ez a nap, és lehetne este 8 óra, ülhetne újra a komfortos lakásában a szép nagy méretű, jó felbontású televíziója előtt. Tényleg- fogalmazódik meg egy újabb gondolat – az esti találkozó a régi munkatársakkal … azt el is felejtette. Akkor azt is le kell mondani. Kinek van kedve még este, ilyen nyálkás időben beszélgetni a volt kollégákkal … úgyis mindig ugyanazok a történetek hangzanak el. A régi helyen sem változik ám semmi. De igazából, itt is ugyanolyan … nem is értem, hogy miért jöttem el onnan. Nem változott semmi. Csak a helyszín más. Sőt még messzebbre is kell utazni. Áh, megint egy újabb rossz nap. Na, végre összeszedi magát és elindul a fürdőszoba irányába. Felveszi a fekete pulóverét és hozzá farmert húz. Nem sokkal később pedig már lehajtott fejjel, komoran bandukol az ernyője alatt az autója felé … már megint egy újabb szürke hétköznap.


Vajon mitől érezhetné jól magát egy ember, akinek a reggeli ébredése ennyi negatív gondolattal tarkított? Hol folyik el az energiája, amit ha megtartana, akár javíthatná is az életminőségét és a jóllétét? Mi lenne az, ami számára megoldást hozhatna? Vajon foglalkozott valaha azzal, hogy mi az oka annak, hogy ennyire nem érzi jól magát a bőrében? Mi hozna színesebb hétköznapokat és elégedettebb életet számára?

Számos kérdés merül fel bennem … egy ilyen panaszreggel után elég nehéz dolog eredményes és jó hangulatban telő napot kialakítani. Viszont bőven akad eszköz és módszer a megoldás megtalálására, de ez nem varázslat. Nem csak suhintunk egyet a varázspálcánkkal és jó irányba változnak a dolgaink. Nem elég, ha megdörzsöljük az antik kiöntőkancsót, hogy megkérjük a kibuggyanó dzsinnt, tegye jobbá az életünket. Ez saját döntés kérdése: Mit teszek azért, hogy jobban érezzem magam?

Amit én kínálok, az annak a felkutatása, hogy hol folyik el az energiád, hol vannak azok a sarkalatos pontok az életedben, amiken ha változtatsz, akkor sokkal jobban érezheted magad a bőrödben. A Motivációs térkép remek diagnosztikai eszköz, ami még eredményesebb, ha megoldásfókuszú beszélgetés kapcsolódik hozzá. Mindkettő megvalósítható akár online módon is.

Ha volt az Esőember történetében egyetlen olyan mozzanat is, amikor magadra ismertél, akkor ajánlom a Motivációs térképet, mint helyzetfeltáró eszközt, majd pedig a briefcoaching beszélgetést. További részleteket ITT találsz.

Bejelentkezni az elérhetőségeimen ITT.

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása