Állatkák és jótettek

Állatkák és jótettek

Miről szólt az idei év? Állatkák és jótettek

Régóta foglalkoztatott az a gondolat, hogy nagyon szeretnék valamit tenni a sérült, a gazdátlan vagy a magukra hagyott állatkákért, valahogy azonban nem éreztem elég erőt és hajlandóságot korábban magamban, hogy belevágjak. Szerettem volna támogatni valamilyen módon az állatmentő és állatvédelmi szervezeteket, azonban ezidáig még nem tettem.

Idén úgy alakult, hogy egy borzasztó állatkínzás esete miatt, úgy gondoltam, hogy nem várhatok tovább. Meghirdettem egy projektet a munkahelyemen, remélve, hogy majd nagyon sokan fognak csatlakozni, valamint kisebb összegeket kezdtem adományozni– többnyire civil – szervezetnek.

A projekt elindult, bár még nagyon gyerekcipőben jár, és néha elszomorodom, amikor látom, hogy a fiatal felnőttek mennyire lazán „elmennek” egy ilyen lehetőség mellett, mellyel egy-két kis életet menthetnének, illetve, hogy milyen kifogásokat sorakoztatnak fel, hogy kihúzzák magukat a kapcsolódó feladatok alól. Aztán összeszedem magam és kicsit oldalra lépve megállapítom, hogy azért akadnak itt eredmények is, és most így év végén jól esik egy kis összegzés:

  1. létrejött a projekt csoport,
  2. az önkéntesek szépen dolgoznak a csoportban, ha „fogom a kezüket” és folyamatosan delegálom a feladatokat,
  3. megszerveztünk és lebonyolítottunk egy rendezvényt, melynek keretében két állatmentő szervezet is bemutatkozott és előadást tartott,
  4. adományokat gyűjtöttünk az egyik állatmentő szervezet számára, és
  5. reményeim szerint, elindul egy decemberi adományozási felhívásunk is.

Azon gondolkodtam még, hogy hogyan hívhatnám fel a figyelmet coachként az állatmentés fontosságára, az állatmentő szervezetek tevékenységére. Így született meg ennek a bejegyzésnek az ötlete. Háromféle COACHING PASS konstrukciót és két csomagot is kínálok, melynek díjából egy részt egy állatmentő szervezetnek ajánlok fel. Ezzel úgy érzem, hogy két legyet ütök egy csapásra: egyrészt felhívom a figyelmet az állatvédelem és az állatmentés fontosságára, valamint az ügyfeleim Velem együtt támogathatják a Macskavilág Alapítvány működését.

Kevéske, úgy érzem, azonban mégis több mint, amit eddig tettem. És igen, mindig bebizonyosodik, hogy „Minden lépés értékes.”

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása