Az én történetem – 2017.

Az én történetem – 2017.

12. fejezet: Karácsonyi történet

Nem, ne is keresd. Nincs előző 11 fejezet. Viszont jól érzékelteti az alcím, hogy az idei történet a végéhez közeledik. Eljött a karácsonyi készülődés időszaka, elkezdtük tervezni a nagy családi karácsonyt … viszont rájöttünk, hogy átalakultak a családtagok preferenciái. A huszonéves múltra visszatekintő össznépi családi karácsonyozást idén felváltja a szűkebb családi körökben töltött Szenteste. Ez a döntés volt az apropója, hogy Anyuval beszélgetni kezdtünk az idén történt rengeteg változásról. Kezdetét veszi a számvetés az év történéseiről a családunkban, a kapcsolataimban, a munkáimban, az anyagiakban és nem utolsósorban a gondolkodásomban.

Valóban igaz a mondás, semmi nem tart örökké, minden elmúlik. Szakadnak meg barátságok, esetleg alakulnak át laza ismeretségekké, vagy éppen erősödnek meg kapcsolatok, töltődnek fel más tartalommal. Elengedek tárgyakat, mint például a szép piros Minimet, és az új autómmal tapasztalom nap, mint nap azt a teljesen más hangulatot, amit „ő” képvisel az életemben.

Szűnt meg munkahelyem is ebben az évben, olyan is, ahol egy klassz és termékeny csapat tagja voltam, viszont erősödött coach és tréneri pozícióm, és újabb módszertárakkal gazdagodtam az utóbbi 330 nap alatt. Elindultam a tudományos munka poszterekkel, tanulmányokkal, előadásokkal kikövezett útján, kutatási területemben ötvözve a közgazdasági és a coaching szemléletet és tudásanyagot, keresve az „új világ” adta lehetőségeket és kihívásokat.

Ez csak néhány esemény a velem történtek közül … összeszedni is szép feladat, viszont érdemes kezdeni is ezzel valamit. „Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is; aki uralja a jelent, az uralja a múltat is.” George Orwell szavaival összecsengenek az én gondolataim is, emiatt terveztem december végére Vtt2017 – Térképezd fel a 2017-es történeted Velem! címmel egy csoportos coaching alkalmat, melyre izgalmas és előremutató programot állítottam össze. Olyan jelentkezőket invitálok, akik szívesen megosztják velem és néhány társukkal a gondolataikat a 2017. év történéseiről, keresik meg a számukra leginkább meghatározó pontokat, melyek remek alapot képezhetnek a következő évüknek. Természetesen január elején folytatást is tervezek, hiszen a gondolataink rendezéséből, a programon nyert inspirációkból új ötletek, célok és tervek fogalmazódhatnak meg. A Vtf2018 program az új évre készíti fel a résztvevőket, támogatva őket a célkitűzéseikben és az akciótervek kidolgozásában.

A Vtt2017 és a Vtf2018 programomba vetett hitemet erősíti meg a Wass Alberttől származó mondat is, miszerint „Ami elmúlt nem mindig a múlté. Néha messzire kihat a jövőbe.

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása