Feketén-fehéren

Feketén-fehéren

Feketén-fehéren

Változtatni kellene … Hol is kezdjem?

Sokakban felmerül ez az „ötlet”. Csak egy érzés … esetenként olyan megmagyarázhatatlan … valami nem jó, valami nem az igazi.

Lehet, hogy épp egy időjárási front vonul át felettünk? Vagy a vacsora kicsit nehezebb étek volt a megszokottnál? Esetleg „csak” egy stresszesebb nap van mögötted?

Épp a közérzetünk miatt akár egy szempillantás műve, egy apró gondolat fogalmazódik meg bennünk, aztán a következő pillanatban már tova is tűnik … majd később, idővel jönnek olyan időszakok, amikor tartósabban érezzük, hogy a jelenlegi helyzet nem működik, sőt tarthatatlan …Van, aki például a párkapcsolatában, más a munkahelyével kapcsolatban … befurakodott az agyunkba a gondolat: A helyzet, melyben élünk (éldegélünk) egyszerűen nem jó. Kevés.

Aztán döntünk. Választunk: élünk tovább ezzel a fura érzéssel, hogy nem vagyunk a helyünkön, vagy pedig teszünk a változásért.

Az első esetben elhessegetjük a negatív gondolatokat, és éljük tovább mindennapjainkat rutin szerint. A második eset viszont épp a megszokottól eltérő felé visz minket … majd újabb és újabb kérdések merülnek fel, melyek válaszra várnak.

Az első, – szerintem – ahol érdemes a változtatást elkezdeni, az annak a kérdésnek a megválaszolása, hogy miért is éppen most merült fel a változás igénye … Tedd fel magadnak a kérdést: „Mi az, amivel a jelenlegi helyzetemben nem vagyok elégedett?”

Mi volt az első, ami eszedbe jutott? És mi van még? Sorold, kérlek, a válaszaidat …

Leírtad? 

Érdemes, hiszen ha csak gondolkodunk rajta, akkor a negyediknél a második „tételt” már el is felejtjük … ha leírjuk, akkor ott van feketén-fehéren előttünk. Szembesít. A gondolat. Ami nem hagy nyugodni. Amitől fészkelődünk. Amitől semmi nem az igazi, mert ez, ez a fránya, apró elégedetlenség-foszlány befészkelte magát az agyunkba …

Hogy érzed most magad, hogy „kiöntötted a szíved”? Előtted papírra vetve sorakoznak az életed apró mozzanatai. Feketén-fehéren. Mit érzel, ha a felsorolásra nézel? Mit lenne a következő lépésed?

Ne feledd: „Minden lépés értékes.”!

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása