Komfortos stílus a fókuszban

Komfortos stílus a fókuszban

„Egy gondolat bánt engemet” – idézhetném Petőfi Sándor szavait, de inkább erősen foglalkoztat és motivál az a gondolat 🙂 – mégpedig, hogy a komfortos stílus vagy akár a stílusos komfort fókuszban legyen.

Számos gondolat és ötlet cikázik a fejemben, így most – és általában is – az a feladatom, hogy ezeket az elképzeléseimet priorizáljam, meghatározzam a fókuszt és felépítsek egy ütemtervet a kitűzött célom elérésére, mely (természetesen!) rugalmasan változtatható. Csak olyan projektekbe vágok bele, melyeknek „látom” és érzem a hangulatát, és beletehetem a teljes valóm. Hiszen csak ezeket tudom hittel képviselni és menedzselni.

De ne szaladjak ennyire előre … 🙂

Motivációm

Motivációs térkép tanácsadóként a saját motivációs térképemet is vizsgálom és értelmezem időközönként és bizony a térkép által is jól megállapítható, hogy a növekedés, a fejlődés a személyiségem fontos része. Nálam az első négy helyen a három fejlődés motivátor áll, így rendre az Alkotó, a Felfedező valamint a Szabad szellem. Aki ismer, az tudja, hogy folyamatosan keresem a lehetőséget az újításra, ugyanakkor azért a középmezőnyben a Defender motivátor is megjelenik nálam, hiszen a megújulás mellett hiszek a stabilitásban és a hagyományos értékekben. Mindezt igyekszem is a mindennapokban és a projektekben is összhangba hozni. (Ha szeretnéd megismerni a saját motivátoraidat, akkor a szolgáltatásról itt olvashatsz bővebben.)

Ezek a motivátoraim jól jönnek a coaching folyamatokban is, hiszen, ha valaki hozzám fordul, mert változtatni és „(át)építeni” szeretne, legyen szó a karrierútjáról vagy a vállalkozásáról, akkor én teljes vállszélességgel az „ügye” mellé tudok állni, és támogatni őt az elakadása megszüntetésében illetve a megoldások és az új lehetőségek megtalálásában. Épp ezért is működöm briefcoachként, hiszem, hogy az erősségeinkben megtalálhatjuk egyben a lehetőségeinket is.

Ahhoz, hogy felismerjük a saját szempontunkból legmegfelelőbb alternatívákat, bizony fontos, hogy ismerjük önmagunkat. Az önazonos megoldások hoznak csak megnyugvást és valódi elégedettséget, adják meg azt a komfortérzetet, mely a jól-létünk alapja is egyben. Tehát ha az önértékelésünk reális, akkor bizony elérhetők számunkra azok a realitásainkból született álmok és vágyak, melyeket céllá tudunk formálni, és aztán lépésről lépésre haladva megvalósítani.

És igen … itt még egy újabb és nagyon fontos dolog jelenik meg (tudom, mert ezzel nekem is folyamatosan feladatom van ám! :)) – ez pedig a türelem. Érdemes türelmesnek lenni magunkkal, megadni az időt rra, hogy a saját tempónkban megtett lépéseink a célunkig juttassanak. Hiszen minden lépésünk értékes.

Az új, stílusos szerelemprojekt

Szóval, én csak szépen türelmesen haladok :), és így most érkezik is nektek az új projekt, az új szerelemprojektem, melyben a coaching és a stílustanácsadás eszköztárát ötvözöm. Stíluscoachingra invitálom azokat, akik a saját komfortos stílusukat szeretnék megtalálni az önismeret, az önértékelés és az önbizalom fejlesztés útján haladva. Azokat várom a stíluscoaching ülésekre és az új programomra, akik a személyiségükből fakadó, valódi, önazonos stílus megtalálásában látják saját maguk számára a lehetőséget, vagy megadják maguknak az esélyt arra, hogy megtapasztalják a belbecs és a külcsín összehangolását. Természetesen az önazonos és így komfortos stílus felfedezésének egyik fő, de nem egyetlen eleme az öltözetünk. Több tényezőből áll össze, de ez majd egy másik bejegyzés témája lesz. 🙂 Több információt találtok az új „Stílusra hangolva – coaching&styling” projekthez kapcsolódó közösségi oldalaimon.

A projekt még fejlesztés alatt áll, de így is igyekszem folyamatosan érdemi tartalommal ellátni a közösségi oldalaimat. Köszönöm, ha követitek valamelyiket <3

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása