Ne félj!

Ne félj!

“Ne félj, higgy!”

Ezt a bibliai idézetet az Anyukámtól kaptam egy nehéz pillanatban. Az utóbbi időben sok olyan megoldandó feladat elé állított az „élet”, melyek valóban próbatételt jelentettek, főként az újszerűségük miatt.

Ezekben a helyzetekben a hitem általában abból fakad, hogy teljesen tisztában vagyok vele, hogy meg tudom csinálni. Az utóbbi év termése ez a gondolat, konkrétan a megoldásközpontú coaching tanulmányaimnak az eredménye. Életem eddig eltelt néhány évtizede azt mutatja, hogy bizony hatékonyan vagyok képes kezelni váratlan helyzeteket, megoldom a rám váró feladatokat, kicsit fellazítom a nehézségeket.

Azt azonban kevesek tudják rólam, hogy alkalmanként én is elvesztem a fejem, és előtörnek belőlem azok az ördögi gondolatok, hogy „nekem ez nem megy” … aztán persze mégiscsak megcsinálom. A hitem és néhány hozzám közelálló ember belém vetett hite és bizalma visz a megoldás felé. Ők mellettem állnak, megerősítenek majd pedig én átugrom azt az újabb lécet … esetenként gerendát 🙂

Hiszek magamban. Hiszek azokban, akiket szeretek, és akik szeretnek. Hiszek az emberekben. Hiszem, hogy a mosoly minden helyzetet megold. Hiszek a jelekben, melyeket akár lehetőségeknek is nevezhetek. Hiszem, hogy folyamatosan tanulom a saját működésem, és hiszem, hogy eljön az az idő, amikor elégedetté válok. Hiszem, hogy sosem leszek tökéletes. Sokan talán ellentmondást vélnek felfedezni az utóbbi két mondatban, azonban ez így teljes, ez így igaz és hiteles. Rengeteg dologban hiszek … hinni jó. Előremutató.

De mi van a csalódásokkal? A csalódások számomra érzések. Megélem, és több-kevesebb sikerrel elengedem őket. Van bizony, hogy hosszabb ez az út, de megéri végigmenni rajta.

Hiszem, hogy képes vagyok változni és változtatni, ha úgy látom jónak. Hiszem, hogy el tudok menni, ha azt érzem, esetleg a józan eszemmel tisztán látom, hogy el kell mennem. Hiszem, hogy a változásra mások is képesek. Hiszem, hogy azok, akik hozzám fordulnak támogatásért, hittel indulnak el az önismeret és az önfejlesztés útján. Hiszek, ez ilyen egyszerű.

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása