siKerek

siKerek

Megvan az az érzés, hogy valami még mindig nem kerek, de nem tudod pontosan, hogy mi is az?

Na, pont ezt éreztem én korábban. Sejtettem, hogy mitől lesz „kerek” a munka életterületem. Azt egyértelműen tudom, hogy amint úgy érzem, hogy közel áll a vágyott állapothoz, több energiát tudok szentelni a magánéletem alakításába.

Viszont annak ellenére, hogy én bíztam egy-egy lépésem kitörő eredményességében, ez a végkifejlet elmaradt vagy nem a várakozásaimnak megfelelően teljesült. Még mindig hiányzott valami. Éreztem, hogy a módszertáramból még hiányoznak eszközök, melyek testhezállóak, melyek alkalmazása összeforr személyiségemmel. Olyan eszközök ezek, melyek képesek apró réseket nyitni a bezárt lélek kapuján, vagy csak mindössze egy halk kopogó hanghoz hasonlítanak, melyet a benn rekedt éppen csak hogy meghall.

Bár rengetegen az erőt és az energiát látják bennem – ami nem is kérdés, hiszen akad bőven -, viszont akadtak olyan területek is a coach tevékenységem során, melyek apró tanácstalanságokat szültek. Épp ilyen helyzet, az, amikor úgy érzem, az első találkozás alkalmával az ügyfél elmerül a problémájában, és a kialakult kilátástalanság érzete miatt sírva fakad. Nem a sírás az, ami számomra elbizonytalanító tényező volt korábban, hanem az, ahogyan a problémájáról beszélt.

Folyamatosan képzem magam, új módszereket és szemléletmódot sajátítok el, és a saját fejlődésem közben rengeteg dolgot meg is értek. Még inkább képes vagyok szabadon kezelni és éppen a kellő időpontban feltenni a kérdéseimet, lazán mégis kellő megfontoltsággal összeválogatni az alkalmazandó teszteket és feladatokat, érzékelni a kiemelt jelentéstartalommal bíró sajátos kifejezéseket. Eddig is éreztem ezeket. Ösztönösen. Valószínűleg a tanári munkámnak és az ELTE alapképzésben tanultaknak köszönhetően. A kép viszont igazán csak most állt össze. A különböző színű kiskockák a helyükre kerülnek, és egy egységes színű sík felületet alkotnak. A sík felületek pedig eltérőek, így megmarad a színesség, azonban mégis egységesebb a kép.

A saját önszerveződésemhez is vezet az út. Ami most már nem újraszerveződés. Megtaláltam a világom. Megtaláltam a saját utam. Alakul a rendszer. Az ügyfélért és magamért dolgozom, és a LEAN elvnek megfelelően, kikerülnek belőle darabok, melyek gyengítik, melyek nem a rendszer működését szolgálják, melyek nem termelnek értéket. Élvezem, ahogy megtalálom a saját összefüggéseimet, ahogyan összecsipegetem a múltam és a jelenem apró darabjait, és megalkotom a jövőmet.

Az ügyfeleim is ezt kapják. Azt adom, amit már tudok. Támogatásommal az ügyfelem összeállítja/kialakítja/fejleszti a saját rendszerét, azt, ami számára értékes. A coaching folyamat leírását és az árajánlatom itt találod: https://letscoach.hu/szolgaltatasok/coaching/

Amennyiben van egy témád, amin szívesen dolgoznál, melynek megoldása érzésed szerint hozzájárul a dilemmáid tisztázásához, a céljaid eléréséhez, akkor vedd fel velem a kapcsolatot az elérhetőségeim egyikén https://letscoach.hu/hol-es-hogyan-ersz-el/

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása