Szurkol a Sziget

szurkol a sziget

Szurkol a Sziget

Az egész Sziget ujjong, szurkol … Mindig újra és újra rácsodálkozom, hogy mennyire lázba tud hozni egy nemzetet egy sportesemény. Nem értek a focihoz, nem ismerem a szabályait, azt sem tudom, hogy mikor van például les … de nem csak a futball áll tőlem távol, hanem a sportok egyike sem tartozik az erősségeim közé, viszont a pozitív hatásait észlelem, és remek dolognak tartom. Nem kifejezetten a test edzettségére gondolok, hanem inkább a lelki egészségre, az összetartozás érzésére, a csapatszellemre, a siker közös örömére, a büszkeségre és a játékosságra. A drukkolás felszabadít rengeteg energiát, kiválóan alkalmas a feszültség levezetésére, remek kikapcsolódás egy nagy közösségben, ahol a résztvevők egy közös cél érdekében szurkolnak.

Ma itt Braĉ szigetén még a taxi is csak a mérkőzés szünetében hajlandó utasokat szállítani, megteltek a kávézók, az éttermek, együtt szurkol az ország, együtt kiabál a gólhelyzetekben, és tör ki az üdvrivalgás, amikor a horvát csapat gólt szerez.

Szeretem ezt a hangulatot. Kicsit kizökkent abból a nyugalmi állapotból, ami a mai strandolás után ült rám. Elfáradtam az Aranyszarvnál töltött időben, a kéklő tengerben való lebegést, az apró kavicsok keresgélését és az áttetsző halacskák csodálását, követően. Imádom ezt a szigetet. A hangulatát, a természet gyönyörű, ugyanakkor drámai mivoltát, a sziklák fennhatóságát, a tenger és az öböl zöldben és kékben pompázó látványát. Szükségem volt erre az élményre, az itt töltött időre, erre a töltekezésre. Azt hiszem, újabb helyszínt találtam a saját energetizálásomra.

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása