Egyedül is értékes

Értékes pillanatok

Egyedül is értékes

Egyedül megélt pillanatok

Imádom a társaságot. Nagyon szeretek nyüzsögni, akik ismernek e sorokat olvasva, valószínűleg bólogatva helyeselnek. Azt már kevesen tudják elképzelni, hogy bizony előfordul, hogy nem vágyom emberek közé, jól esik kicsit elcsendesedni, és értékelni. Értékelni magamat, a viselkedésemet, a tetteimet, a céljaimat, a terveimet, és a másokhoz fűződő viszonyomat.

Klassz pár nap áll mögöttem most is. Jól esik, hogy a családom és a barátaim olyan dolgokkal ajándékoztak meg az idei kerek szülinapom alkalmából, melyekre vágytam. A barátaimtól főként élményeket kaptam. Mit élményeket?! Élményhegyeket!  Tudják, hogy számomra fontos az élménykedés, imádom az együtt töltött időt, a nagy nevetéseket, az illatos borokat, a finom kencéket, és mindent, ami közös emléket jelenthet és elkísér a nehéz időkben is.

Oly gyakran előfordul, hogy eszembe jut, mikor kislánykoromban rácsodálkoztam a dolgokra, mint például Mamáéknál a meredek rétre, az ott megfogható hangulatra. Lefutva a dombocska oldalán, félve, hogy hasra esek, miközben felnőtt fejjel ez már csak két lépést jelentett … Sok hasonló érzésre emlékszem. Ahogy a húszas, harmincas éveimben is akadtak bőven olyan történések, melyekre a mai napig szívesen gondolok vissza. Értékes emlékek, értékes alapok ezek. A múltamból építkezem. Építem a jövőm. Viszont megélem a jelen minden fantasztikus pillanatát, és ha olyan nemszeretem dolog történik, mely elszomorít, megrázom magam, csendben értékelem, és megkeresem a benne rejlő pozitívumot. Átkeretezem. Ráadásként tanulok is belőle. Önfejlesztő lifelong learning (élethosszig tartó tanulás) magamról magamért.

Káprázatos napok állnak mögöttem, festői környezetben, inspiráló hangulatokkal, izgalmas balatoni vitorlázással, fergeteges színházi estékkel, egy megdöbbentően rossz mozifilmmel, hatalmas nevetésekkel és támogató barátokkal. Most jól esik kicsit elcsendesedni, átgondolni, hogy mi van mögöttem és merre visz az utam. A TEDD Tábor (lásd: http://letscoach.hu/aktualis-rendezvenyek/), az egyik nagy álmom, megvalósul a következő hónapban, valamint még újabb és erőt próbáló, viszont izgalmas és kihívást jelentő feladatok következnek. Holnap. A ma az elcsendesedésé. Ma ez az értékes.

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása