Szerencsés vagyok!

Szerencsés vagyok!

A minap az egyik coaching továbbképzésen befészkelte magát egy gondolat a fejembe: szerencsés vagyok. Bár lehet, hogy a szerencsés nem a megfelelő kifejezés, viszont akkor ezt éreztem.

A gondolat, ami ehhez kapcsolódott az volt, hogy tisztában vagyok az értékeimmel. Igazából egész életemben képben voltam azzal, hogy mire is vagyok képes (Anyukám tett róla ), de ez csak az utóbbi évtizedben tudatosult igazán. Ma már ki is merem mondani, hogy miben vagyok jó. Tudom, hogy melyek azok az erősségeim, melyekre alapozva el tudom végezni a megbízásaimat, amikor elvállalom azokat, és nem mellékesen ismerem a korlátaimat is.

Azt is észrevettem a minap, hogy a hozzám közelebb álló személyektől is megkapom a visszajelzést az értékeimre vagy arra is, ha valamit jól csináltam. Az, hogy az adott személy közel áll hozzám éppen abból is adódik, hogy észrevételeket fogalmazunk meg a másik felé. Kinyilvánítom, amit gondolok és ezzel egyben vállalom is ezt a gondolatomat. Jól esik. Felszabadít. Így nem csak a negatív visszajelzéseket kapom, és erősítem fel, amire igencsak hajlamos az emberek többsége, hanem a pozitív észleléseket is.

Érdekes téma ez. Felmerülhetne bárkiben a kérdés, hogy minek is van szükség a visszajelzésekre, a tükörre, miért tulajdonítok ilyen fontosságot azoknak, ha én valóban tisztában vagyok a saját értékeimmel.

Azt gondolom, hogy a visszajelzés az én koromban már a finomhangolás eszköze. A másik dolog, hogy nem bárki vagy akárki véleménye az, amivel foglalkozom, hanem azoké az embereké, akik számomra értéket képviselnek. Ebből a szempontból is nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hisz mind a családom, mind a barátaim, mind a kollégáim között akadnak olyanok, akiknek az észrevételeit megfontolom, és akár be is építem a saját önértékelésembe. Ez az én döntésem.

A felismeréseim mostanság a briefcoachingban szerzett tapasztalásaimból adódnak. A megoldásközpontú megközelítés erősítette bennem is a fókuszt, és ez az élmény engem is előrevisz. A folyamatok során megéreztem a módszer erejét, mely számomra a bizonyíték, hogy sokkal erőteljesebb hatása van az ügyfeleim témáival kapcsolatban is, mint az eddig alkalmazott eljárások. Remekül be tudom építeni az eddig tanultakba és kiválóan hozzá tudom illeszteni a saját megtapasztalásaimhoz, mely eredményeképpen kialakul a „siposévis” rendszer. Viszont a fejlődés és a fejlesztés nem áll meg – hisz nyitott, kíváncsi és innovatív ember vagyok.

Szükséged van neked is tükörre? Meg akarod találni a saját megoldásod a Téged foglalkoztató témában? Ez egy lehetőség, hogy felvedd velem a kapcsolatot valamely elérhetőségemen.

Tapasztald meg a saját erősségeidet és fogalmazd meg a lehetőségeidet! Én ebben tudlak támogatni.

Nincsenek még hozzászólások

Hozzászólás írása